ABOUT US

We Offer Services
It’s a Story About Our Team

Great things are done by a series of small things.

Beton dezactivat Arad • Oferta de Pret / m² in 2022

iunie 6, 2022 by admin0
30264286_1932573763450748_503944004786716672_n-1200x800.jpg

Beton dezactivat Arad • Oferta de Pret / m² in 2022

CE ESTE BETONUL DEZACTIVAT ARAD?

Betonul dezactivat, numit și beton spălat, este un beton decorativ obținut prin combinarea unei formule adecvate de beton îmbogățit cu pietriș și o tehnică specială de turnare a betonului.

Acesta din urmă constă în a face pietrișul să apară prin îndepărtarea stratului de suprafață al mortarului de suprafață.

Pentru a face acest lucru, un anumit produs, produsul dezactivat, este pulverizat pe suprafața betonului proaspăt. Acest lucru întârzie luarea betonului la câțiva milimetri adâncime. Odată ce betonul din masa sa este suficient de greu (de obicei a doua zi), suprafața betonului este spălată cu un jet de apă de înaltă presiune pentru a îndepărta stratul subțire de mortar care acoperă pietrișul de suprafață și a cărui setare a fost întârziată. Apoi apare pietrișul.

 

COMPOZIȚIA BETONULUI DEZACTIVAT ARAD

Ca orice beton, betonul dezactivat este compus dintr-un amestec de ciment, apă, posibile amestecuri, nisip și pietriș.

Alegerea pietrișului este esențială. În funcție de natura lor, este posibil să se joace pe forma lor (pietriș laminat sau zdrobit), dimensiunile și culorile lor (de exemplu: porfir roșu, cuarț alb, bazalt negru etc.). Alegerea largă permite betonului să se integreze cât mai bine posibil în mediul structurii sau, dimpotrivă, să creeze un contrast cu acesta.

Rețineți că, în comparație cu un beton tradițional, un beton dezactivat va include o rată mai mare de pietriș (cantitatea de pietriș), astfel încât acestea să fie bine evidențiate.

Pentru a obține un beton și mai estetic, este posibil să se amestece diferite pietriș mare pentru beton de diferite culori.

De asemenea, este posibil să se joace pe culoarea pastei de ciment care acoperă agregatele (placă de beton dezactivată gri, beton alb dezactivat, beton dezactivat negru etc.). Acest lucru prin utilizarea unui ciment mai mult sau mai puțin clar sau chiar a unui ciment alb și, eventual, prin adăugarea de pigmenți colorați la beton (beton colorat dezactivat).

 

CARE SUNT UTILIZĂRILE BETONULUI DEZACTIVAT ARAD?

Numeroasele avantaje pe care betonul dezactivat le-a făcut unul dintre cele mai utilizate betoane decorative astăzi.

Se utilizeaza atat pentru realizarea lucrarilor rutiere si de amenajare urbana (piata, curte, trotuar, carosabil, pista de biciclete, parcare, strada pietonală sau alee, trecere pietonală,), cat si facilitati pentru persoane fizice (terasa din beton dezactivata, aleea gradina, piscina din beton, piscina, plaja piscinei, aleea, coborarea garajului, aleea …).

 

AVANTAJELE ȘI DEZAVANTAJELE BETONULUI DEZACTIVAT ARAD

Acest tip de beton este mai plăcut din punct de vedere estetic decât o simplă placă de beton convențională.

Diferitele posibilități în alegerea tipului de agregat utilizat, textura și culorile pastei de ciment deschid perspective largi în ceea ce privește decorarea și personalizarea.

Aleea de beton dezactivată.

Betonul dezactivat are, de asemenea, următoarele avantaje:

 • este foarte rezistent la vremea rea și, ca orice beton, este durabil în timp;
 • versatil, se adaptează la tot felul de proiecte;
 • este foarte ușor de întreținut și aspectul său va dura mulți ani fără a fi nevoie să faceți prea mult efort: o simplă trecere a curățătorului de înaltă presiune este suficientă pentru ao restabili la aspectul său inițial;
 • este acceptabil: este capabil să reziste la traficul pietonal până la cel al vehiculelor grele, cu adaptări tehnice (alegerea formulei, grosimea betonului, armare);
 • este antiderapantă: expunerea agregatelor nu este doar estetică, ci permite și betonului dezactivat să aibă proprietăți de rezistență la alunecare (aspect granular);
 • este economic: deși este mai scump de cumpărat decât betonul tradițional, nu necesită nici o acoperire ulterioară.

 

Dezavantajele betonului dezactivat:

Chiar dacă betonul dezactivat este un strat ideal pentru a vă realiza instalațiile exterioare, acesta are totuși următoarele dezavantaje:

 • Punerea sa în aplicare este mai delicată decât betonul obișnuit (cu toate acestea, nu la fel de mult ca betonul imprimat). Ca orice beton decorativ, finisajele sunt importante. De asemenea, aplicarea și alegerea dezactivatorului, precum și termenul de spălare sunt parametri care trebuie stăpâniți. Nu ezitați să apelați la un profesionist pentru instalarea betonului.
 • Prețul betonului dezactivat este mai mare decât betonul normal.
  Acest lucru se explică prin:
  • instalarea betonului dezactivat este mai tehnică și mai lungă (implementare mai atentă, trebuie să se întoarcă a doua zi pentru a spăla dezactivatorul);
  • prețul cărnii de vită dezactivate este mai mare;
  • prețul dezactivatorului.

BETON DEZACTIVAT ARAD: PREȚ

Prețul betonului dezactivat înființat de un profesionist variază în funcție de suprafața care trebuie acoperită și de complexitatea sitului (acces, pregătirea solului …).

Este necesar să se țină seama de prețul terasamentelor, cofrajelor, armăturilor, betonului dezactivat și de prețul instalării (manoperei).

Conta, în medie, între 60 și 90 de euro pe m² prevăzute stabilite.

 

Doriți informații despre cum să faceți o terasă din beton dezactivată? Nu ezitati sa consultati pagina noastra dedicata implementarii betonului dezactivat.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


𝐒𝐮𝐧𝐚 𝐚𝐜𝐮𝐦 𝟬𝟳𝟱𝟯-𝟲𝟴𝟴-𝟬𝟲𝟮